PORTALBLAU PRESENTA LA XI EDICIÓ

Portalblau, el festival d’estiu de l’Escala, dóna un gir a la seva programació en la seva onzena edició que tindrà lloc del 13 al 29 de juliol al municipi empordanès. Amb l’objectiu de potenciar la seva identitat com a festival de música i art a la Mediterrània, Portalblau, organitzat per l’Ajuntament de l’Escala i produït per Link Produccions, que s’ha presentat avui al MAC Empúries, manté un cartell d’actuacions musicals de qualitat com a eix vertebrador de la seva proposta però amplia les disciplines artístiques programades per incloure teatre, dansa, circ, cinema i reflexió.

La programació musical inclourà els concerts a Mar d’en Manassa de quatre grans noms de l’escena catalana i espanyola. La cantaora Estrella Morente actuarà al festival per presentar un espectacle únic; el músic Petitet pujarà també a l’escenari de Mar d’en Manassa amb un espectacle de gran format en el què s’acompanya d’una orquestra de divuit membres formada pels seus músics de rumba i músics simfònics i que ha rebajetat com la Rumba Simfònica. Completen la programació d’aquest escenari el grup barceloní Mishima que presentarà el seu darrers disc Ara i Res, i el duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés, que també presentaran el seu nou i premiat treball 45 cerebros y 1 corazón.

A l’Alfolí de la Sal i dins el cicle DO RE VI, que marida música i vi, s’han programat les actuacions dels cantautors Quico Pi de la Serra i Halldor Mar.

En l’apartat teatral destaca la programació de La Fura dels Baus que recupera Manes, un dels seus primers i més exitosos espectacles. A remarcar també l’estrena de la lectura dramatizada de Lisístrata, que tindrà lloc a la ciutat grega del MAC-Empúries amb un amplíssim elenc de coneguts actors catalans formen el repartiment d’aquest nou espectacle, amb Estel Solé, Mercè Martínez, Rosa Boladeras, Agnès Busquets, Marc Martínez, Roger Coma i Iñaki Mur, dirigits per Llàtzer Garcia i amb l’acompayament musical de Jordi Busquets.

Portalblau al carrer
Una de les principals novetats d’aquesta edició de Portalblau és la incorporació d’un nou cicle d’espectacles de carrer gratuïts que té per objectiu apropar el festival a un major nombre d’espectadors. El cicle Portalblau al Carrer inclourà l’actuació musical de la la fanfàrria femenina Balkan Paradise Orchestra, l’espectacle de circ Collage, de la companyia Bot Project, i l’espectacle de dansa comteporània N’Orfeu, de la companyia Dansa en Blanc. Les actuacions d’aquest cicle tindran lloc a La Riba i a La Punta, ubicades al nou front marítim de l’Escala.

La cultura gitana, a Portalblau
El festival Portalblau incorpora enguany diverses activitats per posar en valor la cultura gitana coincidint amb l’exposició fotogràfica Barcelona gitana, del fotògraf Jacques Léonard, que va viure els últims anys de la seva vida a l’Escala. L’artista Petitet serà també un dels grans protagonistes d’aquesta programació especial. A banda del seu concert a l’escenari de Mar d’en Manassa, també es projectarà el documental Petitet (Rumba pa’ ti), del director Carles Bosch, un dels millors realitzadors de casa nostra premiat per films com Balseros,  Setembres o Bicicleta, cullera, poma, entre altres. Completa la programació sobre la cultura gitana la conferència de l’escriptor Eugeni Casanova que presentarà el seu llibre Els gitanos catalans de França.

Podeu comprar les entrades aquí.

Comments are closed.