MOLTES GRÀCIES A TOTS PER FER ÍTACA MÉS GRAN!

El 3 de juliol passat, en un marc irrepetible com el de la platja de Port Bo de Calella de Palafrugell, Andrés Calamaro va tancar la quarta edició d’ÍTACA, Cultura i Acció, la més exitosa i multitudinària de les celebrades fins ara. Un total de 7.456 espectadors han participat enguany a les activitats programades pel festival organitzat i produït per Link Produccions durant els mesos de maig a juliol a diverses localitats del Baix Empordà.

Aquestes dades representen un increment del 25% respecte als espectadors de l’any passat. Un augment que està motivat bàsicament per la massiva afluència de públic al concert d’Oques Grasses durant la revetlla de Sant Joan a l’Estartit, amb prop de 3.000 persones.

El Festival ha penjat el cartell ‘sold out’ a quatre de les seves propostes: les representacions de l’obra teatral ‘Cosas que se olvidan fácilmente’, de Xavier Bobés, a Palafrugell; el concert de Ramon Mirabet, a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí; l’actuació conjunta i en horari familiar de Joan Colomo i El Petit de Ca l’Eril a Gualta; i el concert de La Locomotora Negra a La Pera, dins del Festival JazzPera. A destacar també les 600 persones que van participar la IV Pujada al Castell del Montgrí o el miler d’espectadors a l’actuació d’Andrés Calamaro que va tancar el festival i les activitats de la 50º Cantada d’Havaneres de Palafrugell.

Les xifres assolides en aquesta edició confirmen la consolidació de l’ÍTACA que, malgrat la seva singularitat itinerant, és una proposta coneguda i valorada i impulsada des de i pel territori. Es alts nivells d’ocupació confirmen la idoneïtat i viabilitat del festival que reivindica acostar la cultura a la ciutadana sota la màxima: ‘Perquè la cultura no és un luxe’. Amb aquesta idea, el festival programa concerts, teatre, conferències o activitats familiars amb propostes artístiques de qualitat a l’abast de tothom i per a tots els públics. I ho fa en alguns dels espais més bonics i emblemàtics de l’Empordà, com el Castell de Gala-Dalí de Púbol, el recinte mediaval de Pals o les platges de l’Estartit i Port Bo.

Com en altres edicions, el públic d’ÍTACA ha col·laborat en un projecte solidari. Enguany, a través de la venda d’entrades online, per cada entrada venuda s’ha destinant mig euro de la comissió de venda a l’ONG PROACTIVA OPEN ARMS.

Per tot això, des de Link Produccions volem agrair-vos que un any més hàgiu gaudit del nostre festival.

 

Comments are closed.