MANRESA I SANT FELIU DE GUÍXOLS, PRIMERES POBLACIONS QUE ACOLLIRAN ESPECTACLES DE LLUMS AMB DRONES A CATALUNYA

Manresa i Sant Feliu de Guíxols seran les primeres poblacions que acolliran espectacles de llums fets amb drones inèdits a Catalunya. La proposta, a càrrec de l’empresa Flock Drone Art, formada per un grup d’emprenedors catalans, s’estrenarà els dies 3 de gener a Manresa i el 4 i 5 de gener a Sant Feliu. Es tracta d’un projecte pioner: és la primera empresa catalana que dissenya i realitza espectacles amb drones i se situa a l’avantguarda de la tecnologia oferint espectacles de llums amb drones, la unió perfecta entre art i tecnologia.

Flock -paraula en anglès que vol dir bandada d’ocells- disposa d’una cinquantena de drones que poden volar alhora, tot i que ja està treballant per ampliar la seva flota a més de 100 naus per augmentar l’espectacularitat de les propostes. Flock Drone Art fa dos anys que treballa en el desenvolupament del projecte empresarial i tecnològic a partir del software adquirit a una empresa especialitzada de Riga, a Letònia. Amb vocació internacional, l’empresa catalana ha iniciat contactes amb empreses de les mateixes característiques d’altres països per treballar plegats.

Els espectacles que s’oferiran a principis de gener seran de temàtica nadalenca tot i que pot dissenyar espectacles personalitzats amb figures que van fins als 100 metres d’alçada i els 50 d’ample. Els espectacles de drones es basen en diferents tècniques per oferir una coreografia preprogramada amb múltiples aplicacions i cal destacar la seva versatilitat, doncs es poden dibuixar tot tipus de logotips i figures per a un ampli ventall d’aplicacions: celebracions, promocions turístiques, promocions de marca, presentacions de productes…

Espectacles segurs i respectuosos amb l’entorn

Aquesta proposta és una bona alternativa per oferir esdeveniments amb seguretat davant la crisi de la Covid-19 doncs es poden veure des de molts punts i  visibles perfectament a més de 500 metres de distància. A més, és una pràctica respectuosa amb el medi ambient, ja que no deixa residus.

De moment, Flock Drone Art ha desenvolupat espectacles a l’exterior però ja està treballant en propostes en espais interiors que permetran crear nous formats amb diverses disciplines artístiques com la dansa o la música.

Flock Drone Art està impulsada per un grup d’empreses innovadores: Link Produccions, empresa gironina especialitzada en serveis a l’espectacle; Drone Catalunya, empresa dedicada a la fotografia i al vídeo amb drones; Mas Vinyoles Venture Factory, empresa de Sant Pere de Torelló creadora de startups especialista en el camp de les tecnologies netes; i Agrotech Geomap, empresa de Solsona amb més de 10 anys d’experiència en el sector de la cartografia i les noves tecnologies.


Més informació: www.flockdroneart.com

Comments are closed.