ÍTACA TANCA LA SEVA EDICIÓ MÉS MULTITUDINÀRIA AMB MÉS DE 10.000 ASSISTENTS

Un globus aerostàtic va protagonitzar, ara fa un mes i mig, la presentació de la cinquena edició del Festival ÍTACA CULTURA i ACCIÓ. Amb aquesta imatge, el festival volia visualitzar la seva intenció d’enlairar-se, de fer créixer la proposta i assegurar-ne la continuïtat. Un salt al buit que s’ha tancat de manera exitosa gràcies als espectadors, els fidels companys de viatge del festival que han fet possible la millor edició d’ÍTACA.

La banda barcelonina Mishima va tancar anit a Calella de Palafrugell la cinquena edició, que ha estat la més multitudinària de la història del festival. Per primera vegada, ÍTACA ha superat la barrera dels 10.000 espectadors. Concretament, la xifra d’assistents ha estat de 10.612, un 40% més respecte els 7.456 de l’any passat. Unes dades que posicionen ÍTACA com una de les propostes culturals més populars de l’estiu a la Costa Brava.

Els concerts del cap de setmana de Sant Joan, a l’Estartit, han estat els més multitudinaris. Les actuacions de ZOO, Ítaca Band, Lágrimas de Sangre, Def con Dos, Sara Hebe, Roba Estesa i Hora de Joglar van reunir més de 7.200 persones al llarg de dues nits. Amb aquestes xifres, aquesta doble nit de concerts es consolida com la primera gran festa d’estiu a la Costa Brava. De la present edició destacar també l’èxit de diverses propostes que van esgotar les places disponibles, com la Pujada al Montgrí, amb 700 participants; la desena edició del JazzPera, amb 600 espectadors, o l’actuació de Pau Riba a Púbol, amb més de 200 assistents.

Durant un mes i mig, el festival ha ‘desembarcat’ a Barcelona, Girona i set municipis del Baix Empordà -Torroella de Montgrí, l’Estartit, Palafrugell, Pals, La Pera, Gualta i la Bisbal d’Empordà- amb propostes artístiques de qualitat a l’abast de tothom i per a tots els públics. S’han programat una vintena de concerts, teatre, activitats familiars i xerrades. Com sempre, amb l’objectiu de reivindicar la cultura com a dret bàsic. Perquè la cultura no és un luxe!

Comments are closed.