ÍTACA CELEBRA EL DESCONFINAMENT COMARCAL ANUNCIANT NOUS CONCERTS

ÍTACA, CULTURA i ACCIÓ celebra avui el desconfinament de la mobilitat a Catalunya amb l’anunci d’una nova nit de concerts que tindran lloc a Gualta, el 5 de juny i que s’afegeixen a la programació d’aquest any. Segell empordanès és el nom d’aquesta proposta tan especial en la què el festival de l’Empordà ha volgut reunir tres talents empordanesos que protagonitzaran una nit amb moltes sorpreses: Mazoni i Sanjosex, dos artistes ja consolidats al nostre país, i que sempre és un plaer escoltar, junts o per separat, i Jordi Serradell, cantautor emergent de la Bisbal amb gran projecció. Amb aquesta nit, el festival empordanès vol reinvidicar els artistes Km0 així com les seves genuïnes propostes musicals.

Jaume Pla Mazoni reprèn la gira de presentació del seu darrer disc Desig imbècil (2019), un treball que aporta doble dosi de sinceritat, aquesta vegada a través de l’energia del rock. Actitud a raig i textos viscerals, sense domesticar, tot amb una bona dosi de mala llet. Tot un supervivent de la nostra escena, protagonista d’experiències singulars com la ja mítica gira dels 31 dies i autor de clàssics com Eufòria, No tinc temps o A.I.LO.D.I.U., sempre benvingut a ÍTACA del que ja n’és un clàssic, on actuarà acompanyat de la seva banda de capçalera.

I un altre clàssic, Carles Sanjosé Sanjosex, imprescindible en una nit amb segell empordanès. Pocs músics del nostre país posseeixen un signe d’identitat tan característic com la seva guitarra clàssica. Sanjosex va reaparèixer el 2020 amb el primer material inèdit que publicava en sis anys a Dos somnis, un disc que viatja de les escenes més quotidianes a un imaginari quasi mític alhora que connecta amb la tradició i indaga en el mirall de les generacions. Un disc que també pren el pols al moment actual, amb cançons com La revolució que semblen dibuixar un pont entre l’1 d’octubre i els dies del confinament. Un disc que tornarem a gaudir, junt amb clàssics de la seva trajectòria, en un escenari d’ÍTACA.

Completarà la nit talent empordanès emergent, Jordi Serradell, que presenta el seu primer disc en solitari Ésser Viu (2019), després de molts anys de tocar la bateria en diverses bandes de punk i rock. Aquest disc és un viatge que passa per estils com l’americana, l’indie, el pop, el folk i la cançó d’autor. Un treball sorgit del no res, on en Jordi reafirma la seva existència i el seu renaixement, viatjant a la foscor més profunda de les seves entranyes i a la claror més enlluernadora del seu ésser.

Bon ritme de venda d’entrades
El festival, que va presentar la seva programació ara fa dues setmanes, manté un bon nivell de venda d’entrades i ja ha penjat el cartell ‘Entrades exhaurides’ en diversos dels concerts programats. ÍTACA va exhaurir en les primers 48 hores les entrades del concert dels Stay Homas el 4 de juliol a Calella de Palafrugell, del qual s’ha programat una segona actuació el mateix dia a les 18.30h. En la primera setmana de venda també es van exhaurir les localitats per a l’actuació dels valencians Zoo a Corçà, l’11 de juny.

El festival ofereix també les últimes entrades dels concerts d’El Pot Petit -a Corçà, el 13 de juny- i d’Oques Grasses -a L’Estartit, el 26 de juny-.

Comments are closed.