El Festival ÍTACA, Cultura i Acció creix edició rere edició, tant en la seva proposta cultural com en nombre d’espectadors. El concert de Diego El Cigala, a la platja de Port Bo de Calella de Palafrugell, ha tancat aquest diumenge al vespre la setena edició del festival que ha estat la més multitudinària de la seva història. Durant prop de tres mesos, el festival ha registrat un total de 18.084 espectadors, que han assistit a la trentena d’actuacions musicals i activitats culturals programades enguany a una desena de localitats de l’Empordà. Són 5.000 assistents més que l’any passat. I la xifra final d’espectadors hauria superat els 20.000 espectadors si no s’haguessin cancel·lat la nit de concerts a l’Escala i a la Pujada al Castell de Montgrí que es van suspendre a causa de la pluja. Tant el nombre d’activitats culturals programades com la xifra d’assistents situen ÍTACA entre els principals festivals d’estiu de la Costa Brava.

Entrades exhaurides a la majoria de propostes programades
El festival ha penjat el cartell ‘Entrades exhaurides’ a pràcticament totes les seves activitats programades, concretament als concerts d’Albert Pla a l’Espai Ter; de Diego El Cigala a Calella de Palafrugell; de Núria Graham al Castell Gala Dalí de Púbol; de Judit Neddermann i Guillem Roma a Gualta, o de Marc Parrot a la Ciutat Ibèrica d’Ullastret. Cal destacar també la doble nit de concerts de Sant Joan a l’Estartit, que també van exhaurir les localitats amb més de 10.000 espectadors al recinte i 5.000 persones més que van seguir les actuacions des de la platja de l’Estartit en quedar-se sense entrada. Aquestes dades han convertit aquesta proposta musical i festiva en la gran revetlla musical de la Costa Brava. El percentatge total d’ocupació de les activitats del festival ÍTACA 2019 s’ha situat en el 94’02%.

Créixer de manera sostenible
El festival, que en els últims quatre anys, ha triplicat les xifres d’assistència, vol créixer en un futur de manera sostenible. D’una banda, per mantenir la qualitat de les seves propostes i el nivell de confortabilitat dels espectadors. De l’altra, per aplicar mesures que millorin la seva sostenibilitat amb la voluntat de reduir el màxim possible l’impacte medi ambiental de les seves activitats. “No volem créixer en grans quantitats de públic. Sí que ens agradaria créixer en espais que ens permetin mantenir la filosofia del festival de programar propostes culturals de qualitat en espais amb encant. I, en el cas dels concerts multitudinaris, com els de Sant Joan, treballarem decididament per reduir l’impacte medi ambiental”, ha explicat el director de festival, Fran Arnau.

ÍTACA, ha afegit el seu director, mantindrà la seva aposta de combinar concerts multitudinaris, com els de Sant Joan a l’Estartit o el de Setmana Santa a l’Escala, amb actuacions de petit format i properes en alguns dels espais amb més encant de l’Empordà, com les places de Gualta i La Pera, la Ciutat Ibèrica d’Ullastret, o el Castell Gala Dalí de Púbol, entre altres.

Una trentena de concerts al llarg de tres mesos
Al llarg de gairebé dos mesos, ÍTACA ha programat els concerts, entre altres, d’Els CatarresOques GrassesDoctor PratsBerri Txarrak, Iseo & DodosoundPupil·lesLildamiRoba EstesaDiego el CigalaAlbert PlaJudit NeddermannGuillem RomaNúria GrahamPavvlaMarc ParrotPegasus. El festival ÍTACA està organitzat per la productora gironina Link Produccions amb la col·laboració dels Ajuntaments de La Pera, La Bisbal d’Empordà, Torroella de Montgrí, Gualta, Pals, Palafrugell, L’EscalaUllastret, i l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit. També hi participen la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava de Girona, el MAC-Ullastret, el Terracota Museu de la Bisbal d’Empordà, l’Auditori Espai Ter, el Teatre de Palafrugell, la Fundació Gala-Salvador Dalí, o el Consell Regulador de la DO Empordà.

Comments are closed.