EL FESTIVAL ÍTACA ESTRENA UNA CANÇÓ I UN VIDEOCLIP PER HOMENATJAR LES PERSONES QUE FAN CAMÍ CAP A ÍTACA DEFENSANT LA LLIBERTAT, ELS DRETS HUMANS I LA CULTURA

El festival ÍTACA, CULTURA i ACCIÓ estrena avui un una cançó i un videoclip que té per objectiu homenatjar les persones que fan camí cap a ÍTACA defensant la llibertat, els drets humans i la cultura.

El festival de música de l’Empordà ha produït i enregistrat una versió de la cançó Ítaca, de Lluís Llach, en la què hi participen la majoria de grups i artistes que formen part del cartell de l’edició d’enguany. Els Catarres, Oques Grasses, Lildami, Suu, Pavvla, Marc Parrot, Núria Graham, Judit Neddermann, Roba Estesa Guillem Roma col·laboren en aquesta iniciativa posant veu en l’enregistrament de la versió d’aquesta peça musical. Convidat per l’organització del festival, el raper Valtonyctambé col·labora en la iniciativa i rapeja unes estrofes de la versió.

A través d’aquesta cançó, els organitzadors volen reiterar la seva aposta per la cultura com a motor de canvi que ajudi a crear una societat més justa i igualitària. Un nou marc de convivència que pugui deixar enrere algunes les problemàtiques socials que vivim en l’actualitat, com ara el drama dels refugiats, l’increment de l’extrema dreta, el retrocés de la llibertat d’expressió, les desigualtats entre dones i homes, o la injusta situació dels presos polítics catalans, per posar alguns exemples.

El videoclip combina moments de la gravació de la cançó amb imatges d’organitzacions que treballen pels mateixos valors que defensa el festival ÍTACA, com ara Proactiva Open Arms, el Banc dels Aliments Òmnium Cultural, entre altres. El vídeo inclou també imatges de mobilitzacions ciutadanes com les que van tenir lloc el passat 8 de març, Dia Internacional de la Dona, facilitades per Fora de Camp, col·lectiu de producció audiovisual nascut a Girona que participa en la transformació social qüestionant el sistema capitalista i patriarcal. “La inclusió d’aquestes imatges pretén retre un homenatge a totes aquelles entitats i persones que dia a dia mostren el seu compromís amb la defensa de la llibertat, el medi ambient, els drets humans i la cultura”, segons ha remarcat el director del festival, Fran Arnau. Els diners recaptats per les visualitzacions del videoclip d’aquesta cançó es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils.

Amb la direcció del compositor musical Xavi Lloses, la cançó es va enregistrar la setmana passada als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós. La productora gironina Plei s’ha encarregat de la gravació de les imatges i de l’edició del videoclip.

El festival vol agrair la col·laboració desinteressada de tots els artistes, de les entitats que han cedit les imatges i dels mitjans de comunicació que han donat suport a la iniciativa, com Enderrock, ICAT/Catalunya Ràdio i Els Matins de TV3.

Comments are closed.