LINK PARTICIPA A LA PRIMERA JORNADA DE FORMACIÓ DE L’ASSOCIACIÓ XÀFEC

Aquest dissabte 10 de novembre, l’equip de Link Produccions, organitzadors del Festival ÍTACA, CULTURA I ACCIÓ, hem participat a la primera jornada de formació organitzada per l’Associació Xàfec (Xarxa de Festivals de Música de Catalunya), de la que formem part, que va aplegar representants de diversos festivals així com nombrosos professionals del sector. Durant la jornada es van tractar temes tan interessants i essencials per al bon funcionament d’un festival com la recerca de patrocinis (a càrrec de Laia Ibarz, directora de patrocini i mecenatge del Festival de Peralada), l’anàlisis del nostre públic a través de dades (a càrrec de Ferran López, de TekneCultura) i el valor dels estudis d’impacte econòmic (a càrrec de Jordi Puy, de Sound Diplomacy).

La jornada també va ser un bon punt de trobada, debat i intercanvi d’opinions entre professionals del sector, programadors, responsables d’equipaments que sovint comparteixen problemàtiques i serveis.  De fet, un dels objectius de Xàfec, tal i com va explicar el president de l’associació, Xavier Carbonell, és el de defensar els interessos dels associats i buscar-ne el reconeixement; configurar un espai comú on promoure i gestionar projectes; i esdevenir un canal d’interlocució, diàleg i defensa davant les administracions públiques.

Durant la jornada també hi va haver dos showcases a càrrec de dues bandes gironines: Xebi SF i CARMEN113. Així mateix, des de l’Espai Marfà es va presentar el programa d’acompanyament artístic que promou aquest centre.

Festivals com Aphònica (Banyoles), Vida (Vilanova i la Geltrú), Embassa’t (Sabadell), Càntut (Cassà de la Selva), Festival de Jazz de Vic (Vic) o el Festus(Torelló), així com ÍTACA, CULTURA i ACCIÓ, formen part de l’associació Xàfec que aplega festivals que donen prioritat a l’interès cultural i la proximitat, programen propostes de qualitat i arriscades i tenen en compte l’entorn i la població on es fan.

Comments are closed.