ÍTACA ES CONSOLIDA ENTRE ELS PRINCIPALS FESTIVALS D’ESTIU DE LA COSTA BRAVA

Un any més, el festival tanca la seva edició més multitudinària amb un total de 12.896 assistents, una xifra que pràcticament dobla el nombre d’espectadors de fa dos anys

Ítaca reforçarà la seva aposta de combinar concerts multitudinaris, com els de Sant Joan a l’Estartit, amb actuacions de petit format i properes en alguns dels espais amb més encant en una desena de municipis de l’Empordà

Calella de Palafrugell. El Festival ÍTACA, Cultura i Acció creix edició rere edició, tant en la seva proposta cultural com en nombre d’espectadors. El concert d’Albert Pla, a la platja de Port Bo de Calella de Palafrugell, ha tancat diumenge al vespre la sisena edició del festival que ha estat la més multitudinària de la seva curta història.

Durant els mesos de maig a juliol, el festival ha registrat l’assistència de 12.896 espectadors, pràcticament el doble que fa dues edicions, que han assistit a la trentena d’actuacions musicals i activitats culturals programades enguany a una desena de localitats de l’Empordà i Girona. Com ha apuntat el director, Fran Arnau, tant el nombre d’activitats culturals programades com la xifra d’assistents situen ÍTACA entre els principals festivals d’estiu de la Costa Brava. “En pocs anys, gràcies a la confiança d’un públic molt fidel i el suport d’administracions i empreses, hem generat una proposta de gran valor que ja és un clàssic que marca l’inici de les propostes culturals de l’estiu a l’Empordà i la Costa Brava”, ha remarcat.

Entrades exhaurides a la meitat de les propostes programades

El festival ha penjat el cartell ‘Entrades exhaurides’ a prop de la meitat de les activitats programades. Entre les propostes més multitudinàries, destaquen les dues nits de l’#ÍtacaSantJoan, que es van celebrar durant el cap de setmana de Sant Joan a l’Estartit, amb més de 8.000 espectadors -convertint-se en la primera gran festa de l’estiu i en la revetlla musical més multitudinària de la Costa Brava-; la VI Pujada al Montgrí amb més de 1.000 participants, o el concert a Calella de Palafrugell, amb 900 assistents. El percentatge total d’ocupació s’ha situat en el 91’21%.

Ampliar el nombre de municipis

Davant d’aquests bon resultats, Ítaca reforçarà la seva aposta de combinar concerts multitudinaris, com els de Sant Joan a l’Estartit o el de tancament a Calella de Palafrugell, amb actuacions de petit format i propers en alguns dels espais amb més encant de l’Empordà, com les places de Gualta i La Pera, la Ciutat Ibèrica d’Ullastret, o el Museu Gala Dalí de Púbol, entre altres. En properes edicions, el festival vol ampliar el nombre de municipis de l’Empordà on programa activitats i, aquest sentit, fa una crida als Ajuntaments de la zona que puguin estar interessats a col·laborar amb ÍTACA i que vulguin sumar-se al projecte.

Festa i reivindació

El director del festival ha apuntat que ÍTACA mantindrà també com a signe d’identitat el seu caràcter reivindicatiu en tota la seva programació. El festival, ha afegit Arnau, vol consolidar-se com un espai de reflexió, ja sigui a través de conferències -com la celebrada aquest any amb l’escriptor Xesús Miguel de Toro Santos, més conegut com a Suso de Toro,- o d’accions com la ‘Marxa Groga’ celebrada per inaugurar l’edició d’enguany i que tenia com a objectiu fer un crit a favor de la llibertat i solidaritzar-se amb els cantants condemnats per les seves cançons i els presos polítics del nostre país. El festival vol mantenir també el seu esperit fundacional i, a l’inici de l’estiu, programarà propostes artístiques de qualitat per a tots els públics i a un preu assequible, amb la idea de reivindicar la cultura com un dret bàsic.

Una trentena de concerts al llarg de dos mesos

Al llarg de gairebé dos mesos, ÍTACA ha programat els concerts de La Banda Trapera del RíoPD IvanoteCarmen 113Maria Arnal i Marcel Bagés, MazoniEnric MontefuscoBlaumutAsian Dub FoundationMaika Makovski i el Brossa Quartet Corda,  Àlex Torío, la Black Music Big Band, l’Escola Municipal de Música de TorroellaTxarangoDoctor KrápulaChe SudakaGermà NegreEbri KnightKoersPachawa SoundEl Petit de Cal ErilXarim ArestéFetus, Barcelona Jazz Orquestra -dins l’onzena edició del JazzPera-, Roger Mas i Albert Pla -que ha actuat acompanyat per Pascal ComeladeTino di GiraldoQuimi Portet, Diego Cortés, Raül Refree i Judit Farrés-. El festival també ha comptat amb les sessions de DJ KarlixxDj Gambeat Radio Bemba Sound System -baixista de la mítica formació Mano Negra de Manu Chao-, Bankrobber DJ’S i Indivendres DJ’S.

Una gran xarxa de col·laboracions

El festival ÍTACA està organitzat per la productora gironina Link Produccions amb la col·laboració dels Ajuntaments de La Pera, La Bisbal d’Empordà, Torroella de Montgrí, Gualta, Pals, Palafrugell i Ullastret; de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l’Estartit i del Patronat de Turisme Costa Brava de Girona. També han col·laborat en aquesta edició el MAC-Ullastret, l’Auditori Espai Ter, el Teatre de Palafrugell, la Fundació Gala-Salvador Dalí i els Amics dels Museus Dalí. En una edició molt especial de la Pujada al Montgrí, el festival ha comptat també amb la col·laboració de les entitats sobiranistes Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l’Associació Catalana pels Drets Civils, el Consell Regulador de la DO Empordà, diversos cellers de la zona i l’Associació d’Amics de l’Ermita de Santa Caterina. Diverses empreses gironines i catalanes patrocinen també el festival, com Estrella DAMM, el Càmping Castell Montgrí de l’EstartitNutAmpsaGironabus o Hiper Escola.

Comments are closed.